Att ta ett bastupass efter en hård dag eller ett bra pass på gymmet är inget nytt. Det är avkopplande att sitta i en bastu hemma eller ha en infraröd bastufilt från NordicHigh, medan din kropp vitaliserar och regenererar. Men det nya är introduktionen av infraröda bastur. Infraröda bastur hjälper dig fortfarande att koppla av och varva ner precis som traditionella bastur, men de är mer effektiva och ger ytterligare hälsofördelar.

VAD ÄR EN LÅNG INFRARÖD BASTU?

Till skillnad från en traditionell bastu värmer inte en fjärrinfraröd bastu upp luften omkring dig. Istället producerar de infraröda strålarna värme som går in i de djupaste lagren av huden för att hjälpa din kropp att spola ut skadliga gifter, lindra stress och trötthet.

 

Värmekällan för en JNH Lifestyles in home bastu som arbetar med infraröd teknik beror på våglängder som inte skapar överdriven värme i luften omkring dig. I grund och botten ger en infraröd bastu samma fysiska effekter som ökad kroppsvärme, hjärtfrekvens och svettning som en traditionell bastu gör, men utan att värma upp luften till obekväma och outhärdliga 185°F grader.

 

När folk börjar handla efter en bastu för 2 personer, liksom fördelarna som en bastu kan ge, men inte uppskattar värmen, vänder de sig ofta till en infraröd bastu.

 

VAD ÄR FÖRDELARNA MED SÖMN MED EN INFRARÖD BASTUMATTA?

Bastur har blivit populära genom århundradena eftersom de kan få människor att må bra, och det är bara början. Du får inte bara denna kontinuerliga känsla, utan en hemmabastu kan också ge några riktigt användbara hälsofördelar.

 

Forskare har funnit att infraröd bastuterapi kan lindra hälsoproblem som huvudvärk, reumatoid artrit, typ 2-diabetes, högt blodtryck, Alzheimers sjukdom och kronisk hjärtsvikt.

 

Studier har fokuserat på effekterna av infraröd bastu och sömnlöshet och har kommit fram till att infraröd bastuterapi effektivt kan minska negativa symptom på kroniskt trötthetssyndrom, till exempel trötthetskänslor och dåligt humör.

 

Men hur hjälper en hemmabastu med infraröd teknik att lindra sömnlösa med deras sömnproblem och hjälpa personer som lider av kronisk trötthet att fånga några zzz’s? Det handlar egentligen om de två sätt som infraröd bastu indirekt kan hjälpa en person att sova bättre på. Dessa två metoder är att kyla ner din kroppstemperatur och lugna ditt sinne. Du kan prova en infraröd bastufilt från NordicHigh