Hårfärgning hemma kan vara ett bra sätt att fräscha upp din look utan att spendera en mindre förmögenhet på salongen. Men om du aldrig har färgat ditt eget hår tidigare kan det verka som en skrämmande uppgift. Med bara några enkla tips och rätt verktyg för jobbet kan du göra det med tillförsikt färga håret hemma i ditt eget hem! Här är 3 användbara tips för att säkerställa att din hårfärg blir lika lysande som om du hade varit på salongen.

1. Välj rätt hårfärg för din hudton. Det viktigaste steget för att uppnå en framgångsrik hemfärgning är att välja rätt nyans för dig. Hårfärgning kommer i många olika nyanser, så ta dig tid att hitta en som smickrar din hudton. Du kan söka råd från en erfaren frisör eller helt enkelt använda onlineresurser för att undersöka vilka färger som passar din hudtyp bäst. Du kan också titta påhårvårdsprodukter bäst i test.

2. Förbered dig själv och din omgivning innan du börjar färglägga. När det kommer till hårfärgning är förberedelser nyckeln! Se till att du har alla nödvändiga verktyg och tillbehör till hands, såsom handskar, penslar, klippmaskiner och en cape om det behövs. Se också till att alla ytor i ditt badrum eller arbetsområde är väl täckta med handdukar.

3. Följ noga instruktionerna i satsen. När du har samlat alla dina förnödenheter och förberett din miljö är det dags att färga håret! När du läser instruktionerna som följer med din färgsats, se till att notera eventuella speciella instruktioner om timing eller appliceringsteknik. Var särskilt uppmärksam på hur länge du måste låta färgen sitta kvar innan du sköljer ur den – om du låter den stå på för länge kan det resultera i oönskade resultat! Slutligen, se till att använda ett balsam efter att du sköljt ur färgen för att hålla dina lås friska och glänsande!