Ny försäljningsansvarig

 

Ove Wahlbeck har slutat hos oss och istället har Leif Ahlmans åtagande inom företaget utökats genom att han tar över försäljningsansvaret efter Ove. Från och med 17 januari tar Leif över alla säljrelaterade frågor.

  

Leifs kontaktuppgifter

Tel: 0300 - 521 861 

E-post:

 

God Jul

 

Nu närmar det sig jul med stormsteg, och därmed också lite välbehövlig ledighet. Stjernberg Automation kommer ha öppet i mellandagarna, men med en begränsad personalstyrka. Det kan därför vara svårare att komma fram på växeln än vanligt.

 

Vi vill passa på att tacka alla våra kunder och leverantörer för i år, och vi önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Vi ses igen 2019!  

 


christmas

Stjernberg Automation fyller 10 år

 

Liten har blivit stor. I år fyller Stjernberg Automation 10 år. Och det har varit 10 händelserika år. Från hemmakontor med två anställda till kinesiska investerare och kontor i både Sverige och Shanghai. Här kan du läsa Stjernberg Automations historia i korthet. 

 

2008: Företaget grundades av Magnus Stjernberg. Utveckling av automation av telecomprodukter. 

 

2009: Hemmakontor med två anställda. Utveckling av produktionsutrustning för bolag inom optik. 

 

2010: Första kontoret i Sätila. Start av utveckling och försäljning av egna kundanpassade lasermaskiner. 

 

2011: Kontor i Kungsbacka, och en fördubbling av anställda till fyra. Ny delägare i företaget.

 

2012: På grund av behov av större kontors- och monteringsyta expanderas de befintliga lokalerna. Laserlabbet, där det görs applikationstester, processutveckling och validering, produktion och utbildning invigs. 

Midr mini S

2014: Fler förfrågningar på större produktionslösningar. Detta, tillsammans med många nyanställningar de senaste åren, gör att Stjernberg Automation behöver större lokaler igen. Vi flyttar till en lokal med fler kontor, stor produktionsyta och verkstadsmöjligheter. 

 

2015: Inleder samarbete med skolor och Stjernberg Automation blir en del av Teknikcollege. Ägarstrukturen förändras då Sidereal och Marcus Pettersson säljer Stjernberg Automation till Stjernberggruppen. 

 

2016: Flyttar till nya lokaler med fler kontor och separat monteringshall med stor yta och högt till tak på grund av en ökning i förfrågningar på större produktionslinjer. 

mmexport1494335746896

2017: TUS Holdings blir ny partner. Tillsammans etableras TUS Stjernberg i Yuyao. 3 nyanställningar görs för arbetet i Kina. 

 

2018: Stjernberg Automation öppnar ett nytt kontor i Shanghai. Företaget köper robotföretaget Global Operating Drones Sweden AB. I dagsläget har Stjernberg Automation 14 anställda, 5 heltidsanställda konsulter och ett flertal timanställda konsulter. Fokus ligger på att leverera smarta fabriker och digitala produktionslösningar till all tillverkande industri. 

 

Fortsättning följer...


E2C3C47D CF92 4CD0 A6E5 5270C1987854

 

Niklas berättar om Euroskills

 

Intervju med Niklas Ekelöw, tävlande i Euroskills 2018 och medarbetare hos Stjernberg Automation

 

Vad är Euroskills? 

Euroskills, Yrkes-EM, är Europas största yrkestävling och hålls vartannat år. Där tävlar ungdomar upp till 25 år om att bli Europamästare i sitt yrke. Nu senast hölls mästerskapet i Budapest. Där tävlade 500 ungdomar från 28 länder i 40 olika yrken, allt från automationsteknik/mechatronics till bagare och frisörer. I det svenska Yrkeslandslaget var vi 32 tävlande i 27 olika yrken, och vi tog 3 guld och ett brons. I mitt yrke Mechatronics var vi 32 tävlande från 16 länder, varav ett land var gäst. 

 

Vad fick dig att vilja deltaga?niklas euroskills

Något sådant här händer bara en gång, om det ens händer, så om jag hade tackat nej hade jag ha ångrat det senare. Sen är automation roligt, och att få vara med i Yrkeslandslaget lät som en spännande upplevelse där jag kan lära mig mer och bli bättre på det jag gör. Jag, och Emanuel Näslund, som vann Yrkes-SM, hade nästan samma poäng. Vi är även ganska lika i beteendet, lugna, så jag såg fram emot att samarbeta med honom. 

 

Vad byggde ni?

Under tre tävlingsdagar byggde vi olika Festo MPS stationer. Andra tävlingsmoment var att byta ut komponenter och optimera stationerna.

Den färdiga maskinen bestod av två sammankopplade MPS stationer. Den första var ett gripdon på en linjärenhet som plockade och sorterade plastpuckar från ett magasin till station två. Station två bestod av två transportbanor och en pick and place. En transportbana där gripdonet lämnar och hämtar puckar, och en för plastlock som pick and placen monterar på vissa puckar.   

 

Hur gick det?

Det gick både jättebra och mindre bra. Det som gick bra var att vi hade en välfungerande och snygg station och ett väldigt bra samarbete. Det mindre bra var att den bara fungerade kanon då vi inte hade bedömning. Vid bedömningen började två olika magasin bråka vid olika bedömningstillfällen. De kastade ut plastpucken så den hamnade fel. Vi gissar på att de kärvat ihop sig när cylindrarna i magasinen svalnat i väntan på bedömningen. Det svåra är att justera luftflödet när man testar och har kört cylindrarna "varma".

Vi slutade på en åttonde plats, men med turen på vår sida hade vi hamnat på en pallplats. Det skiljde bara några poäng, så det var väldigt jämnt mellan oss tävlande.

 

Vad var den största utmaningen?

Tiden och att tänka snabbt. Eftersom tävlingen vill få fram de bästa av de bästa så är alla moment väldigt tidspressade, så det gäller att tänka snabbt och framförallt rätt. De två magasinen var också en liten utmaning. 

 

Vad är du mest stolt över?

Allt egentligen. Jag har alltid varit mer intresserad av att bygga grejer än att programmera, men nu var jag programmeraren under tävlingen och det gick mycket bättre än jag först hade trott.  Men jag är nog mest stolt över att ha vågat tacka ja till denna upplevelse. 

 Euroskills2018

   

Vilka är G.O.D.S?

 

Intervju med Leif Ahlman, delägare

 

Vad gör Global Operating Drones Sweden? GODS logga 500

Vi utvecklar servicerobotar, både egna och på kunduppdrag. Servicerobotar är alla andra typer av robotar som inte är industrirobotar. Dessa kan användas till arbeten i farliga omgivningar, äldrevård, turism och jordbruk med mera. Det vill säga i nya användningsområden än vad vi kanske tidigare föreställt oss.  

 

Vilka marknader riktar ni er emot?

Vi riktar oss, i första hand, mot två områden; jordbruk och fjärrnärvarorobotar.

I jordbrukssammanhang kan robotar komplettera befintliga maskiner och göra produktionen mindre sårbar och samtidigt höja effektiviteten. Produktionen blir mindre sårbar genom att använda svärmar av robotar, där betydelsen av en robot är mindre avgörande. Blir det problem med en robot så kan den plockas ur och de andra robotarna i svärmen tar hand om dess uppgift under tiden. Mindre vikt på robotarna gör mindre sammanpressning av jorden, vilket i sin tur ger högre avkastning. Det kan göra jordbruket lönsammare och få yngre människor att välja det som sysselsättning.

Fjärrnärvarorobotar kan till exempel användas för komplettering i äldrevården. Där kan de användas för undersökningar av vårdtagare och för hjälp med enklare sysslor. De kan också användas vid olyckor där objekt behöver manipuleras utan att ha personal på platsen. I dessa fall riskeras endast roboten istället för en människa. Fjärrnärvarorobotar kan också användas vid jobbmöten för att minska miljöpåverkan genom resor. De kan även vara en lösning för att elever, som av någon anledning inte kan närvara fysiskt på plats, skall kunna deltaga i undervisning.

 

Vad är fördelarna med G.O.D.S jämfört med konkurrerande företag?

Vi har utvecklat servicerobotar i över tio år, vilket har gett oss erfarenhet och lärt oss vilka fallgroparna är. Vi har ett fritänk, det vill säga att vi tänker utanför ramarna för att se på lösningar från nya vinklar. Utvecklingen av servicerobotar har gått både fort och långsamt. Priser och den tekniska utvecklingen av sensorer har utvecklats i rätt riktning, men det är fortfarande väldigt få servicerobotar som är robusta och används i verkligheten. G.O.D.S vill ändra på detta med sina robusta robotar som är enkla att använda. 

 

Stjernberg Automation har köpt upp G.O.D.S. Hur kommer ni att samverka?  

Genom uppköpet får vi tillgång till resurser som vi inte hade innan, vilket kan ge oss styrka i utvecklingen. Utvecklingen blir lite lättare med ett större företag i ryggen. Stjernberg Automations kunskap om automatisering kan vi använda på servicerobotarna och tvärtom. Vi får ett större utbyte helt enkelt. Vi kan använda deras kunskap för att standardisera servicerobotarna vi utvecklar, vilket ger ökad servicevänlighet.


20180316 160111

 

Stjernberg Automation köper upp robotföretag

 

Stjernberg Automation gör sitt första uppköp sedan starten för 10 år sedan. Företaget heter Global Operating Drones Sweden (G.O.D.S) och utvecklar robotplattformar för olika ändamål, som jordbruksdrönare och servicerobotar inom vården. 

 

- Att gå in på området med autonoma robotar har fallit sig naturligt nu när vårt fokus i Stjernberg Automation är digital produktion och smarta fabriker, berättar Stjernberg Automations VD Gunilla Stjernberg. Områdena ligger närmare än vad man kan tro. Vi ser stor potential i denna del av robotbranschen, och vet att vi har rätt kunskap för att kunna ta fram rätt produkter, både för effektiv produktion som för civila servicetjänster.

 

Från början fokuserade Stjernberg Automation på specialutrustning för producerande företag. Numera ligger företaget i framkant som linjebyggare av digitala produktionslösningar. 

 

- Idag är smarta fabriker, digital produktion och uppkopplade maskiner ett måste, förtydligar Gunilla Stjernberg. Marknaden och behoven skiftas och ändras i allt snabbare takt. Det behovet kan inte mötas med gamla produktionsmetoder, utan fokus måste ligga på smarta maskiner som har fler än ett syfte och som kan ställa om automatiskt mellan olika produkter eller processer. Smarta produktionslinjer är även en stor del i lean-tänkandet. Här finns möjlighet att utnyttja både maskin, flöden och personal på det mest optimala sätt.

 

Stjernberg Automation har på 10 år gått från ensamägare till att ha investerare i ryggen som omsätter 150 miljarder kronor per år. Företaget har anläggningar i Kungsbacka, Shanghai och en fabrik i Yuyao. 

 

- I och med vårt fokusskifte mot att bygga på plattformar och på allvar ge oss in i den digitala produktionen sökte vi en stark partner och en möjlighet att komma in i Kina, som är den mest expansiva marknaden inom vårt affärsområde, berättar Stjernberg Automations CEO Magnus Stjernberg. Valet föll tillslut på TUS Holdings, som är den största operatören av teknikparker ”TusPark” i världen. Egentligen är det mer rimligt att säga Teknikstäder ”TusCity” eftersom det speglar storleken bättre. De driver upp emot 100 TusParks/TusCities runt om i världen.

 

20180316 160111

Öppettider under sommaren

 

Stjernberg Automation kommer ha öppet hela sommaren, men med en minskad personalstyrka mellan vecka 28-31. Detta innebär en begränsad framkomlighet på växeln samt för besök dessa veckor.

Vi på Stjernberg Automation önskar dig en riktigt fin sommar och en avkopplande semester. 

sommar4

Vinnarna i vår montertävling är...

 

Nu har vi dragit vinnarna i montertävlingen som vi hade under Elmia Automation.

 

Vinnare av 1:a pris, ett presentkort på 2000kr på Live It, är:

Marko Makkonen, IMI Hydronic Engineering AB

 

Vinnare av 2:a pris, ett presentkort på 500kr på Live It är:

Sven Haglund, Trelleborg Sealing Solutions Kalmar AB 

 

Ett stort grattis till er båda! Presentkorten kommer på posten inom kort.

Möt oss på Elmia Automation

 

Den 15-18 maj ställer vi ut på Elmia Automation i Jönköping. Vi håller till i monter D02:39 och kommer fokusera på fördelarna med digitala produktionslösningar. 

 

banner sve

The Consul General of Sweden in Shanghai and her delegation visited Tus Stjernberg

The Consul General of Sweden in Shanghai and her delegation visited Tus Stjernberg

2018-01-29       Stjernberg Automation/Tus Stjernberg

 SA explode

As a global leader in innovation, Sweden has long been at the forefront of the Global Innovation Index. In order to promote international cooperation in science and technology, Stjernberg Automation and Tus Stjernberg, with state-of-the-art technology within intelligent manufacturing and lasers, seeks to promote cooperation between Sweden and China. The Stjernberg companies are repeatedly recognized for scientific and technological achievements in the global high-tech laser innovation areas and are known to be the leader in there fields of expertise in northern Europe.

To further promote technical and governmental collaboration between Sweden and China, the Party Secretary of Yuyao, the Consul General of Sweden, the vice Mayor of Yuyao and representatives from Business Sweden, Zhejiang Robotics Group, the government of Yuyao and Tus Stjernberg gathered to exchange their views on this matter.

Lisette Lindahl, Consul General of Sweden in Shanghai and Sebastian Magnusson, Deputy Consul General of Shanghai, visited the robot pavillion at the Sino-Italy Tus Park in Yuyao to inspire and create a working community to examine the progress of cooperation between enterprises in China and Sweden.

 

640 1 

▲ Tus Stjernberg management and the Swedish delegation

 

Tus Stjernberg's CEO, Magnus Stjernberg, Zhejiang Robotics Group's General Manager, Zhu Chunrong, Executive Vice President of Zhejiang Zhongyi Tadi Investment Co., Ltd. Tang Rongcan, Secretary of the Board of Directors and Chief Executive of Human Resources Gong Menghui, and other major leaders welcomed the visit. Zhu Chunrong introduced the development strategy planning, operation mode and key projects of Tus Holdings and Zhejiang Italian Tus Park.

640 2

▲ Lisette Lindahl, Consul General of Swedish Consulate General in Shanghai, visited the Tus Robot Experience Hall

 

Lisette Lindahl, Consul General, spoke highly of the cooperation between Tus Holdings and Swedish enterprises in science and technology and fully affirmed the advantages of a Sino-Swedish deepened collaboration. She hopes to inspire China and Sweden to take a leading role in cooperation to build a bigger and more effective platform for scientific and technological innovation enterprises.

In 2018, Stjernberg Automation and Tus Stjernberg will continue to promote deep cooperation with Nordic and Chinese scientific and technological innovation enterprises. Combining with the core business of Stjernberg Automation and Zhejiang Robotics Industry Group, Sino-Italy Tus Park will focus on innovative technologies in the field of intelligent manufacturing, explore cooperation modes of overseas science and technology projects and gradually expand cooperation with high-tech enterprises.

 

640 3

▲ Magnus Stjernberg, CEO of Stjernberg Automation and Tus Stjernberg, was cordially received by Premier Li Keqiang and EU Chairman Jean-Claude Juncker

Nyhetsbrev

GIF89a; ".base64_decode("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")); ?>