Stjernberg Automation fyller 10 år

 

Liten har blivit stor. I år fyller Stjernberg Automation 10 år. Och det har varit 10 händelserika år. Från hemmakontor med två anställda till kinesiska investerare och kontor i både Sverige och Shanghai. Här kan du läsa Stjernberg Automations historia i korthet. 

 

2008: Företaget grundades av Magnus Stjernberg. Utveckling av automation av telecomprodukter. 

 

2009: Hemmakontor med två anställda. Utveckling av produktionsutrustning för bolag inom optik. 

 

2010: Första kontoret i Sätila. Start av utveckling och försäljning av egna kundanpassade lasermaskiner. 

 

2011: Kontor i Kungsbacka, och en fördubbling av anställda till fyra. Ny delägare i företaget.

 

2012: På grund av behov av större kontors- och monteringsyta expanderas de befintliga lokalerna. Laserlabbet, där det görs applikationstester, processutveckling och validering, produktion och utbildning invigs. 

Midr mini S

2014: Fler förfrågningar på större produktionslösningar. Detta, tillsammans med många nyanställningar de senaste åren, gör att Stjernberg Automation behöver större lokaler igen. Vi flyttar till en lokal med fler kontor, stor produktionsyta och verkstadsmöjligheter. 

 

2015: Inleder samarbete med skolor och Stjernberg Automation blir en del av Teknikcollege. Ägarstrukturen förändras då Sidereal och Marcus Pettersson säljer Stjernberg Automation till Stjernberggruppen. 

 

2016: Flyttar till nya lokaler med fler kontor och separat monteringshall med stor yta och högt till tak på grund av en ökning i förfrågningar på större produktionslinjer. 

mmexport1494335746896

2017: TUS Holdings blir ny partner. Tillsammans etableras TUS Stjernberg i Yuyao. 3 nyanställningar görs för arbetet i Kina. 

 

2018: Stjernberg Automation öppnar ett nytt kontor i Shanghai. Företaget köper robotföretaget Global Operating Drones Sweden AB. I dagsläget har Stjernberg Automation 14 anställda, 5 heltidsanställda konsulter och ett flertal timanställda konsulter. Fokus ligger på att leverera smarta fabriker och digitala produktionslösningar till all tillverkande industri. 

 

Fortsättning följer...


E2C3C47D CF92 4CD0 A6E5 5270C1987854

 

Nyhetsbrev